Fågel dödad av vad?

Jag hittade en död koltrastunge på landet som huvudet saknades på. Vem är boven?

WWF

Kommentarer

 • Hej!

  Jag tror att du fått besök av en sparvhök. Det är ju den rovfågel som vi ofta ser i trädgårdar jagande bland hus och foderautomater. Eftersom koltrast tillhör de större av sparvhökens bytesarter, tror jag att det är en hona som varit framme.

  Hos sparvhöken liksom hos duvhöken är honan betydligt större än hannen, vilket betyder att de kan jaga olika stora bytesdjur. Därmed minskar konkurrensen dem emellan.

  Att största delen av bytet var orört tyder på att höken blivit skrämd innan den hann äta sig mätt.

  Hälsningar Ola Jennersten
  Expert, biologisk mångfald

  Therese Kommunikation
  (Uppdaterad )
 • Hej, jag hittade en koltrast som jag tror dött genom En glasrutekrock.  Det märkliga var att fågelns kropp var ganska intakt frånsett att huvudet saknades. En bit därifrån hittade jag huvudet, lika intakt, gömt i en blomkruka. Vilket djur beter sig så?
  Johan
 • Hej Johan,
  Tack för din fråga.🐦

  Jag misstänker att det är en katt som passat på att ta huvudet. Jag vet att katter kan lära sig att höra när fåglar dunsar in i fönster och kattorna springer mot fönstret för att få tag i ett byte. De kan även sära på kroppsdelar, men äter inte alltid upp allt.

  Vi önskar dig en fortsatt fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Tom Naturvårdsexpert
 • Låter snarare som ett mårddjur som bara brukar ta huvudet. Inte en chans att det är hök som gärna vill bita bytet i bröstet. Kattdjur äter hjärna men brukar ta med bytet. Husmården har jag problem med.
  Håkan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.