Välkommen till Världsnaturfonden WWFs frågeforum! Här kan du ställa frågor om våra projekt samt hur du kan stödja vårt arbete. Behöver du snabbare svar kan du ringa Givarservice på 08-624 74 14 eller mejla givarservice@wwf.se
Världsnaturfonden WWF kämpar för att skydda de mest hotade och unika arterna och livsmiljöerna på planeten. Vi arbetar också för att mänskligheten ska fördela jordens resurser rättvist och använda dem på ett hållbart sätt. För att nå våra mål jobbar vi såväl på politisk nivå som ute i fält och i tätt samarbete med lokalbefolkningar runt om i världen. WWF finns i över 100 länder, har fler än fem miljoner supportar och driver tusentals projekt inom allt från tjuvjaktsbekämpning till klimatsmarta energilösningar. I det här viktiga arbetet behöver vi ditt stöd. Välkommen att läsa mer och engagera dig!
Problemet är alltså att när antibiotika används så mycket som den gör idag så utvecklar bakterierna – som antibiotikan ska ta död på – en resistens. Dvs antibiotikan fungerar inte längre som vi vant oss vid att den ska göra, utan bakterier utvecklar motståndskraft mot antibiotika. Det är ett allvarligt och växande folkhälsoproblem både i Sverige och i världen – läs gärna mer här. Så problemet med att äta kött och ost där mycket antibiotika har använts i produktionen är att produktionen bidrar till antibiotikaresistensen – inte att produkterna är farlig att äta i sig.
Läs gärna om kött och antibiotika HÄR