Till senaste kommentaren

Finns det antibiotika i köttet och osten?

Finns det antibiotika i köttet och osten?

Kommentarer

  • Antibiotika förekommer inte i det kött eller den ost vi äter. Det är användningen i produktionen som ger indirekta effekter på vår folkhälsa, eftersom det blir ökande antibiotikaresistens bland bakterier.
    Problemet är alltså att när antibiotika används så mycket som den gör idag så utvecklar bakterierna – som antibiotikan ska ta död på – en resistens. Dvs antibiotikan fungerar inte längre som vi vant oss vid att den ska göra, utan bakterier utvecklar motståndskraft mot antibiotika. Det är ett allvarligt och växande folkhälsoproblem både i Sverige och i världen – läs gärna mer här. Så problemet med att äta kött och ost där mycket antibiotika har använts i produktionen är att produktionen bidrar till antibiotikaresistensen – inte att produkterna är farlig att äta i sig.

    Läs gärna om kött och antibiotika HÄR
    Elin Givarservice
    (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.