Till senaste kommentaren

Går det att komma ner i 1 jordklot som resultat?

Går det att komma ner i 1 jordklot som resultat i testet?

Kommentarer

 • Nej, det går tyvärr inte i dagsläget. Resultatet tar också med miljöpåverkan från samhället (till exempel skolor, sjukvård och infrastruktur) som utgör cirka 2 ton av de 11 ton växthusgaser som medelinvånaren i Sverige orsakar. Enligt SEI, Stockholm Environment Institute, motsvarar det cirka en planet.

  Tove
 • Fungerar kalkylatorn att genomföra för en arbetsplats med flera personer "i hushållet"? Är det relevant om det framförallt är privatkonsumtionen som genererar utsläpp?
  Mattias på Örebro naturskola
  Mattias Drejby
 • Hej

  Verktyget fungerar inte för en arbetsplats tyvärr utan den grundar sig på privatpersoner. För företag finns det flera standarder för att räkna ut klimatpåverkan för verksamheten, den mest använda är GHG-protokollet. De flesta större svenska teknikkonsulter och många mindre kan hjälpa till med detta. Lycka till!
  Med vänlig hälsning
  Ulrika, Givarservice

  Ulrika
 • Trist att man inte kan få en uppfattning om sin egen konsumtion, det är ju den man är nyfiken på. Trots självförsörjning och minimal konsumtion samt att jag helt väljer bort bilen lever jag upp 2,2 jordklot😱 Detta ger mig ingen kick utan snarare irritation, känns inte som det är idé och göra någonting.
  Sandra
 • Hej,

  Förstår hur du menar, men tyvärr kan man inte utesluta samhällets påverkan i klimatkalkylatorn.Samhället består av våra gemensamma utsläpp från till exempel skolor, sjukvård och infrastruktur. I Klimatkalkylatorn har vi delat upp dem jämnt mellan alla svenskar. Det här är utsläpp som du som privatperson inte kan påverka direkt, utan det är främst våra beslutsfattare som bär det yttersta ansvaret.
  Med vänlig hälsning
  Ulrika
  Ulrika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.