Till senaste kommentaren

Går det att komma ner i 1 jordklot som resultat?

Går det att komma ner i 1 jordklot som resultat i testet?
WWF

Kommentarer

 • Nej, det går tyvärr inte i dagsläget. Resultatet tar också med miljöpåverkan från samhället (till exempel skolor, sjukvård och infrastruktur) som utgör cirka 2 ton av de 11 ton växthusgaser som medelinvånaren i Sverige orsakar. Enligt SEI, Stockholm Environment Institute, motsvarar det cirka en planet.
  Elin Givarservice
 • Fungerar kalkylatorn att genomföra för en arbetsplats med flera personer "i hushållet"? Är det relevant om det framförallt är privatkonsumtionen som genererar utsläpp?
  Mattias på Örebro naturskola
 • Hej

  Verktyget fungerar inte för en arbetsplats tyvärr utan den grundar sig på privatpersoner. För företag finns det flera standarder för att räkna ut klimatpåverkan för verksamheten, den mest använda är GHG-protokollet. De flesta större svenska teknikkonsulter och många mindre kan hjälpa till med detta. Lycka till!🌍

  Elin Givarservice
  (Uppdaterad )
 • Trist att man inte kan få en uppfattning om sin egen konsumtion, det är ju den man är nyfiken på. Trots självförsörjning och minimal konsumtion samt att jag helt väljer bort bilen lever jag upp 2,2 jordklot😱 Detta ger mig ingen kick utan snarare irritation, känns inte som det är idé och göra någonting.
 • Hej,

  Förstår hur du menar, men tyvärr kan man inte utesluta samhällets påverkan i klimatkalkylatorn. Samhället består av våra gemensamma utsläpp från till exempel skolor, sjukvård och infrastruktur. I Klimatkalkylatorn har vi delat upp dem jämnt mellan alla svenskar. Det här är utsläpp som du som privatperson inte kan påverka direkt, utan det är främst våra beslutsfattare som bär det yttersta ansvaret.🌍
  Elin Givarservice
  (Uppdaterad )
 • Klimatkalkylatorn är ett jättebra verktyg för att se hur jag och min familj påverkar jordklotet. Svaret i hur många jordklot vi använder är suveränt. Mycket mer lättfattat än antal ton koldioxid. Det är ju enkelt att utelämna ex-vis bilen, för att se hur stor del av antalet jordklot det innebär.
  Vi skall flytta till lägenhet. Blir förvånad när svaret blir ett jordklot till, trots att vi flyttar från 120 kvm till 68. Kan det vara att lägenheten är nybyggd, som ger så stor påverkan?
 • Hej Bruno

  Nyare lägenheter är mer energieffektiva så det borde inte vara därför. Och så stor skillnad ska det inte bli oavsett. Kan du ha ändrat något ytterligare när du fyllde i? SEI har även ändrat beräkningsgrunderna nyligen så viss skillnad kan uppstå om du fyllde i innan och efter det, men borde inte heller slå igenom så stort.🌍
  Elin Givarservice
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.