Till senaste kommentaren

Hur kan ni sända en sådan hemsk reklamfilm?

Vilken hemsk reklamfilm ni sänder på bästa sändningstid framför ögonen på djurälskande barn! Hajar som blir blir stympade och kastade i havet!

Kommentarer

 • Kampanjen Rädda Haven har som syfte att öppna ögonen för hur illa det är ställt med våra hav.

  Vi skulle aldrig tillåta att det som just nu händer i haven skulle hända på land. Men så länge det ser bra ut på den glittrande vattenytan är det få som inser hur allvarlig situationen egentligen är.

  Vi har stor förståelse för att delar av kampanjmaterial vi visar är tufft och jobbigt att titta på. Det tycker vi internt också, men det går inte att blunda för sanningen. Tyvärr behövs starka bilder och filmer för att människor ska förstå och för att vi ska lyckas tränga igenom bruset.

  Tre hajar dör varje sekund - varav många på grund att man i vissa länder vill äta hajfensoppa. Ni kan tillsammans med barnen gå in på http://www.wwf.se/raddahaven/ och läsa mer om kampanjen, vad WWF gör och vad man själv kan göra för att haven och djuren i haven ska må bättre.

  Therese Givarservice
 • Vem har filmat filmen undrar jag? Har ni tittar på när detta sker bara för att kunna visa oss?

 • Hej Charlotte,

  Det är ett australiensiskt filmbolag som har filmat. Filmen var redan producerad innan WWF såg den. Vi har fått använda materialet i syfte för att uppmärksamma detta i samband med vår havskampanj.

  Även om filmen är hemsk att se anser vi att den är viktig att visa då hajfensfisket är oetiskt grymt och i många fall illegalt.

  Hajfensfiske är en mycket viktig fråga för havens fortsatta balans i ekosystemet och hajarna är toppredatorer i havens näringskedja, om de försvinner kan hela ekosystem kollapsa.

  Vänliga hälsningar,
  Tove

 • Kärlek till er! Tack vare er kan vi kanske ha en chans ! Kämpa på <3
 • Tack för ditt stöd Rebecka!
 • Videon är verkligheten.  Det är sånt som vi kanske inte visste för det är aldrig något sånt som visas dagligen i vårt samhälle och om det skulle det så är det nog väldigt sällan. Det är verkligheten av något hemskt som inte borde hända men som gör det. Hajar betyder väldigt mycket i haven och om hajarna och mycket mer dör ut så kommer säkert vi dö ut också. Så det är väldigt viktigt att visa t.ex sånt här så man kan förstå verkligheten och agera! Havet är en viktig del av vårt liv och det påverkar vårt liv liksom mycket annat, så det är verkligen synd att förstöra den/det. Om det inte är lämpligt för barn så behöver man ju inte visa det för dem?
 • Ni gör ett fantastiskt jobb. Vi kan inte skydda oss från verkligheten, barn måste också se det som sker. Förklarar vi för barnen så förstår dom, barn är inte dumma. Vi kan inte Linda in oss i bomull.
  Fortsätt kämpa för våra fantastiska djur.
  Lotte
 • Hej Lotte

  Tack för din feedback och hjärtligt tack för att du vill stödja vårt arbete.

  Vänligen Therese
  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.