Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur kan ni sända en sådan hemsk reklamfilm?

Vilken hemsk reklamfilm ni sänder på bästa sändningstid framför ögonen på djurälskande barn! Hajar som blir blir stympade och kastade i havet!

Kommentarer

 • Kampanjen Rädda Haven har som syfte att öppna ögonen för hur illa det är ställt med våra hav.

  Vi skulle aldrig tillåta att det som just nu händer i haven skulle hända på land. Men så länge det ser bra ut på den glittrande vattenytan är det få som inser hur allvarlig situationen egentligen är.

  Vi har stor förståelse för att delar av kampanjmaterial vi visar är tufft och jobbigt att titta på. Det tycker vi internt också, men det går inte att blunda för sanningen. Tyvärr behövs starka bilder och filmer för att människor ska förstå och för att vi ska lyckas tränga igenom bruset.

  Tre hajar dör varje sekund - varav många på grund att man i vissa länder vill äta hajfensoppa. Ni kan tillsammans med barnen gå in på http://www.wwf.se/raddahaven/ och läsa mer om kampanjen, vad WWF gör och vad man själv kan göra för att haven och djuren i haven ska må bättre.

  Therese Medlemsservice
 • Vem har filmat filmen undrar jag? Har ni tittar på när detta sker bara för att kunna visa oss?

  Charlotte
 • Hej Charlotte,

  Det är ett australiensiskt filmbolag som har filmat. Filmen var redan producerad innan WWF såg den. Vi har fått använda materialet i syfte för att uppmärksamma detta i samband med vår havskampanj.

  Även om filmen är hemsk att se anser vi att den är viktig att visa då hajfensfisket är oetiskt grymt och i många fall illegalt.

  Hajfensfiske är en mycket viktig fråga för havens fortsatta balans i ekosystemet och hajarna är toppredatorer i havens näringskedja, om de försvinner kan hela ekosystem kollapsa.

  Vänliga hälsningar,
  Tove

  Tove Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy