Till senaste kommentaren

Hur stor procent av mitt bidrag går till projektet eller ändamålet?

Hur stor del av mitt bidrag går till projektet eller ändamålet?

Kommentarer

 • Ditt bidrag används för att skydda hotade djur, växter och naturområden i Sverige och runt om i världen. WWF har 90-konto, vilket är en garanti för att varje gåva används på rätt sätt och Världsnaturfonden WWF redovisar varje år sin totala verksamhet i Sverige till Svensk Insamlingskontroll (ansvarig utgivare av 90-konton) som är jämförbara mellan insamlingsorganisationer. De ger viktig information för att säkerställa att verksamheten bedrivs effektivt och ändamålsenligt.
  Ett av dessa nyckeltal är kostnader för insamling och administration i förhållande till totala intäkter, vilket enligt Svensk Insamlingskontrolls riktlinjer inte får överstiga 25 procent.
  För Världsnaturfonden WWF uppgick detta nyckeltal till 14 procent 2018, vilket är ett bra resultat jämfört med branschen. (Information om andra organisationers nyckeltal går att hämta hos Svensk Insamlingskontroll.)

  WWF tillhör Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, som är insamlingsorganisationernas eget branschorgan. FRII verkar för etisk och professionell insamling.

  (Uppdaterad juli 2019)
  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.