Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur stor procent av mitt bidrag går till projektet eller ändamålet?

Hur stor del av mitt bidrag går till projektet eller ändamålet?

Kommentarer

 • Ditt bidrag används för att skydda hotade djur, växter och naturområden i Sverige och runt om i världen. WWF har 90-konto, vilket är en garanti för att varje gåva används på rätt sätt och Världsnaturfonden WWF redovisar varje år sin totala verksamhet i Sverige till Svensk Insamlingskontroll. Enligt Svensk Insamlingskontrolls regler så ska minst 75 procent av intäkterna användas till ändamålet. 2017 gick 81 procent av intäkterna till ändamålet. Enligt samma regler så får administration och insamlingskostnader inte överstiga 25 procent av de totala intäkterna. Endast 12 procent av WWFs intäkter 2017 gick till administration och insamling. Anledningen till att det inte summerar till 100% är att kostnaderna 2017 var högre än intäkterna.

  WWF tillhör Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, som är insamlingsorganisationernas eget branschorgan. FRII verkar för etisk och professionell insamling.
  Therese Givarservice
 • HUR KAN MAN FÖLJA ATT "Enligt Svensk Insamlingskontrolls regler så ska minst 75% av intäkterna användas till ändamålet. 2015 gick 87 procent av intäkterna till ändamålet, och av dessa användes 83% till naturvårdsverksamhet och 17% till informationsverksamhet. Enligt samma regler så får administration och insamlingskostnader inte överstiga 25 procent av de totala intäkterna. Endast 12 procent av WWFs intäkter 2015 gick till administration och insamling." efterföljs? Finns det något samlat dokument som ni kan länka? Det är viktigt att kunna tydligt redogöra vart bidrag går, samt kostnader för olika personal.

  Jim Andersson Breisch
 • Hej Jim!

  På vår hemsida under rubriken "Om WWF" kan du läsa hela vår årsredovisning. Här kan du hitta dem: 

  http://www.wwf.se/source.php/1714887/%C5R%20Stiftelsen%20v%E4rldsnaturfonden%20WWF%202016.pdf

  http://www.wwf.se/source.php/1743227/%C5R%20Stiftelsen%20v%E4rldsnaturfonden%20WWF%202017.pdf

  Där finns även broschyren Verksamheten, där vi berättar om vårt naturvårdsarbete och vilka mål vi uppnått föregående år.

  Vänliga hälsningar,
  Tove

  Tove

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.