Till senaste kommentaren

Hur skänker jag en gåva till WWF i mitt testamente?

Hur skänker jag en gåva till WWF i mitt testamente?
WWF

Kommentarer

 • Testamentsgåvor är en viktig intäkt för WWF och att skriva testamente behöver inte vara krångligt.
  1. Lista och fördela dina tillgångar
   Du kan testamentera en viss procent av dina samlade tillgångar, eller fördela särskilt utpekad egendom såsom pengar, värdepapper, fastigheter eller bostadsrätter. I ditt testamente bestämmer du själv hur du vill fördela dina tillgångar och kan ge allt eller ett bestämt belopp eller viss egendom till en person eller organisation, eller välja att fördela dina tillgångar procentuellt mellan flera.
  2. Ange arvtagarnas uppgifter
   Det är viktigt att dina arvtagare går att identifiera. Om du saknar personnummer till arvtagaren, ange vad ni har för relation och eventuella andra uppgifter du har, till exempel adress eller telefonnummer.
  3. Underteckna & bevittna 
   Ditt testamente ska vara egenhändigt undertecknat av dig och din namnteckning måste bevittnas av två samtidigt närvarande personer. Vittnena får inte vara släkt med dig eller omnämnas i testamentet. De ska veta att de bevittnar ett testamente men du måste inte visa dem innehållet. Tänk på att förvara orginalet på en säker plats. 
  Om du vill testamentera till WWF är det allra viktigaste att du uppger vårt fullständiga namn, Stiftelsen Världsnaturfonden WWF, och vårt org.nr 802005-9823.

  Här kan du läsa mer - HÄR

  Om du har frågor eller vill ha hjälp att skriva testamente är du varmt välkommen att kontakta vår jurist och testamentsexpert Jessica König på jessica.konig@wwf.se.
  Jessica Jurist och ansvarig testamentsgåvor
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.