Imponerad kyckling

Hej jag undrar hur impoterad kyckling kan ha större risk för sjukdomar än svensk kyckling?

Kommentarer

  • Hej,
    Här ett utdrag från WWF´s köttguide:
    Svenska kycklingar kläcks på ett kläckeri och levereras sedan dygnsgamla till kycklingproducenterna. Där lever de sedan frigående i stora hallar tills de slaktas vid 5–6 veckors ålder. Kycklingarna äter i huvudsak svenskt spannmål som kompletteras med foder rikt på protein, varav en stor del är soja som importeras från Sydamerika. Tack vare ett ambitiöst förebyggande arbete är förekomsten av flera av de sjukdomar som är vanliga i Europa låg i svensk kyckling.
    Läs gärna mer om detta här  https://www.wwf.se/wwfs-arbete/mat-och-jordbruk/kottguiden/1595500-wwfs-kottguide-svensk-kyckling

    Med vänlig hälsning
    Ulrika, Givarservice
    Ulrika
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.