Köttguiden och höns

WWF har rödlistat svensk kyckling i den nya köttguiden. Många kommuners måltidsverksamheter serverar idag höns (hönsbröstpålägg, hönsfärs, hönsbiffar etc), som är en restprodukt från kycklingproduktionen. Hur ser ni på höns ur ert perspektiv? Någon skillnad mot kyckling?
Cristoffer Cedergren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Cristoffer

    Höns bedöms som ägg i guiden. Värphöns som slaktas efter att de tjänstgjort klart som äggproducenter förbränns eller skickas på export. Att äta upp dessa vore att utnyttja resurserna bättre. I dagsläget föder man alltså inte upp hönor utan de är en restprodukt till äggproduktionen. Dagens bedömning för exempelvis hönsfärs i Köttguiden blir därmed enligt samma bedömningsskala som för ägg – förutsatt att det är värphöns det rör sig om.

    Tack för ditt engagemang.

    Mvh Therese
    Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.