Till senaste kommentaren

Lite kött i Matkalkylatorn – bryr ni er inte om det svenska lantbruket?

Det finns inte mycket utrymme för kött i Matkalkylatorn – bryr ni er inte om det svenska lantbruket?


WWF

Kommentarer

 • Det är inte WWF som styr klimatförändringarna. De finns där och vi måste förhålla oss till dem. För svensk livsmedelsproduktion finns det affärsmöjligheter i det gröna som vi också vill belysa. Det finns klimatsmarta livsmedel, där produktionen kan öka, och Sveriges bönder behöver bli bättre på att berätta om varför deras mat är bra för planeten – även utanför Sverige.

  Idag importerar Sverige cirka 50 procent av sin matkonsumtion, ett miljö- och klimatmässigt hållbart jordbruk i Sverige skulle kunna leda till att efterfrågan på svenskt närproducerat mat ökar. Vi ser jordbruket som en framtidsnäring.

  Du kan hitta Matkalkylatorn HÄR.🌍
  Elin Givarservice
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Jag saknar lamm- och fårkött i Matkalkylatorn, skulle gärna se det också då konsumtionen av lamm-och fårkött ökar i Sverige.
 • Hej Sara, vad roligt att du är intresserad av Matkalkylatorn!

  Matkalkylatorn är ett enkelt verktyg, och det finns bara plats för en begränsad mängd livsmedel. Vi har därför behövt vara väldigt selektiva med vilka livsmedel som får plats i den. Eftersom lamm/får är det köttslag vi äter minst av i Sverige så valde vi att välja bort det.
  Elin Givarservice
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.