One Planet City Challenge.

One Planet City Challenge.......
Är det riktigt att Uppsala kan komma blad dom tre bästa ?
1.Kungsgatan i city är riktigt hälsofarlig.
2. Man bygger så tätt att dom lägre lägenheterna inte får något ljus.
3. Ny vägbulor på vägavsnitt så att bilen drar 5 ggr mera bränsle
    + att vibrationerna sprider sig in i husen.

Det kan inte vara riktigt att Uppsala kan få en utnämning.

Kommentarer

 • Hej Peter

  Ursäkta att svaret har dröjt. Vi skickar din fråga vidare internt.

  Tack för ditt engagemang.

  Vänligen Therese
  Therese Givarservice
 • Hej igen Peter

  Tack för ditt mejl och engagemang. Här berättar vi lite mer om inriktningen på WWFs stadsutmaning One Planet City Challenge som förhoppningsvis kastar ljus över det du funderar kring.

  Det stämmer att Uppsala är en av årets tre svenska finalister i One Planet City Challenge, tillsammans med totalt 55 andra städer från olika delar av världen. Läs mer i WWFs pressmeddelande:
  http://www.wwf.se/press/aktuellt/1738577-lund-umea-och-uppsala-i-final-till-arets-klimatstad-2018

  Det är viktiga och aktuella frågor du tar upp. Luftkvalitet i högtrafikerade miljöer är ett vanligt problem i många städer, både i Sverige och internationellt. Hur att bygga täta städer som är resurseffektiva och inte tar värdefulla jordbruksmarker i anspråk, men samtidigt skapa ljusa och goda livsmiljöer. Samt, inte minst, vilken typ av åtgärder som är kloka när det gäller klimatsmarta och hållbara transporter.

  WWFs stadsutmaning One Planet City Challenge har fokus på hur städer kan bidra till en klimatsäker och hållbar framtid genom att ställa om till förnybar och hållbar energi och utveckla hållbara livsstilar och konsumtionsmönster. Uppsala, liksom de andra finalisterna, har alla genomgått en större granskningsprocess med flera olika kriterier på sitt klimatarbete. Sett i sin helhet har dessa städer bedömts stå för ett ambitiöst arbete i rätt riktning. Det betyder förstås inte att dessa städer är felfria.
  Rent generellt, är det alltid så att det finns aspekter av arbetet hos varje finalist/vinnare i denna utmaning som man kan rikta kritiska ståndpunkter emot. Syftet med utmaningen är dock primärt att stötta och uppmärksamma städers positiva bidrag till klimatomställningen, dvs vi lyfter det positiva arbete som städer står för i ett klimatsammanhang. Tanken är här att positiva exempel behövs och att vi på detta sätt utmanar städerna att gå längre.

  Ingen stad, vare sig i Sverige eller globalt, är ju för närvarande klimatneutral eller hållbar – så här handlar det om att uppmärksamma en omställningsprocess som just nu pågår. Alla städer vi jobbar med gör både bra och dåliga saker – hållbar stadsutveckling är komplext. När vi kommunicerar om städerna försöker vi så långt möjligt att också lyfta det globala perspektivet och de stora utmaningar som finns kvar, för att på så sätt trycka på för ett ännu mer ambitiöst arbete.

  Vill också berätta att WWFs stadsutmaning är del av ett större program kallat One Planet Cities som jobbar med att stötta och utmana städer att höja ribban i arbetet för en klimatsäker och hållbar framtid.
  Läs gärna mer om oss här:
   
  WWFs stadsarbete i Sverige: wwf.se/citychallenge

  Internationellt: panda.org/cities

  Hoppas att du är nöjd med svaret.

  Vänligen Therese
  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.