Samarbetar ni med Monsanto?

Hej!
Beskriver den här artikeln från Naturalnews på ett korrekt sätt ett eventuellt samarbete med Monsanto? Mvh Jan H
http://www.naturalnews.com/051212_World_Wildlif...

Jan Hagman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jan,

  Nej, vi har inte något samarbete med Monsanto och vi stödjer inte heller odling av GMO-grödor, vare sig för soja eller för någon annan gröda. Läs mer här

  Kritiken om Monsanto kom i en tysk dokumentär för några år sedan, "Pakten med pandan" ("The Silence of the pandas" på engelska), som byggde på många felaktigheter och osakliga påståenden. 2014 kom så en bok som baserades på filmen.
  WWF har reagerat starkt mot uppgifterna i filmen och boken. Vi har inget direkt samarbete med Monsanto, men är däremot med i en rundabordsprocess kring ansvarsfull sojaodling, Round Table on Responsible Soy, RTRS. Där är även Monsanto och många andra företag och organisationer med, läs mer här: http://www.responsiblesoy.org/en/ Målet där är att få den globala sojaproduktionen mer hållbar. Här kan du läsa mer om WWF Internationals syn på kritiken i dokumentären Der Pakt mit dem Panda (the Silence of the Pandas)

  Varför är vi då med i ett forum som tillåter GMO? Problemet är att skogar och andra unika naturområden framför allt i Sydamerika snabbt omvandlas till storskaliga monokulturer med hög användning av jordbrukskemikalier och ofta stora sociala konflikter. Och idag är närmare 90 procent av sojan GMO. Skulle vi inte försöka påverka var och hur både GMO- och icke-GMOsoja odlas skulle vi inte kunna rädda Amazonas, Cerradon, Chaco, Atlantregnskogen och alla andra viktiga områden. Och användningen av jordbrukskemikalier är lika omfattande både för GMO och icke-GMO med alla de konsekvenser som det för med sig. Det innebär inte att WWF aktivt stödjer GMO-odling. Och WWF har också med stöd av flera andra sett till att RTRS certifierar både GMO och icke-GMO eftersom vi också strider för att icke-GMO fortsatt ska odlas och inte minst efterfrågas av köpare.

  Tove
 • Tack Tove för uttömmande svar!
  Då känner jag mig lugn.
  Mvh Jan H

  Jan Hagman
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.