Selous - elefanter

Hej!

jag förfaras av hur elefanter dödas varje dag. Jag har sett en karta från the Great Elephant Census (http://www.greatelephantcensus.com/map-updates/). Av att döma från denna karta ligger det väldigt illa för elefanterna i stora delar av Tanzania.

Jag följer ert arbete med stort intresse och ser att ni jobbar med ett projekt i Selous i Tanzania. Det som jag förundras över är följande "Den senaste räkningen av elefanter visar på högst 15 000 elefanter" och att det var runt 109 000 elefanter i området på 1980-talet (http://www.wwf.se/vrt-arbete/hr-arbetar-wwf/afr...) .

Jag undrar därmed hur länge ni jobbat med att skydda elefanter i Selous? av att döma verkar det inte gå särskilt bra med att skydda elefanterna i Selous? Jag inser att det är ett jätteområde men hoppas ändå på förändringar. Jag är månadsgivare vid tyska WWF (jag bor nämligen i Tyskland) och stödjer då allmänna projekt samt ett anti-poaching projekt. Jag har funderat på om jag bör skänka pengar till ert projekt i Selous, eller om jag istället bör bli fostermamma till ytterligare en elefant vid DSWT. Jag vill känna att de pengarna som jag skänker gör skillnad.

Tack på förhand för svar och tack även för det jobb ni gör!

Kommentarer

 • Hej Astrid

  Vår naturvårdsexpert Allan Carlsson har svarat:

  "Det stämmer att det har varit en industriell tjuvjakt på elefanter i Selous och antalet var nere på cirka 13 000 djur. Detta var möjligt tack vare omfattande korruption och att medlemmar av presidentfamiljen var inblandade. Nu är det en ny president som tar krafttag mot korruption och vi ser en tydlig förändring även i fält. Men visst vi blev tagna på sängen så att säga och kunde inte ta fighten mot den organiserade brottsligheten.

  Vi arbetar brett i Selous och just nu kör vi en kampanj om att redan 2018 så ska vi ha noll tjuvjakt på elefanterna. President o myndigheter är med p vi investera i nya tekniker i tjuvjakt bekämpning tex drönare övervakning kamerafälla fler parkvakter osv
  Dessa insatser har gett en trendändring kring hur parkvakter ser på sina möjligheter att vinna kampen.

  Idag arbetar vi med att sätta satellitsändare på 80 elephants för att lära oss hur dom rör sig i landskapet o hur familjerna reagerar på tjuvjakt. Mao vi arbetar brett o ser en förändring o kan vi hålla ställningarna så kommer elephants att börja växa till i antal. Det tar tid men kan vi bevara landskapet intakt så kommer vi få tillbaka mångfalden"

  Hoppas du är nöjd med svaret. Tack för ditt stöd.

  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.