Skövlingen av Amazonas

Undrar hur skövlingen av Amazonas kan uppmärksammas globalt och vad man kan göra? Extremt bekymmersamt med den politik som nu bedrivs i Brasilien.

Kommentarer

 • Hej Åsa

  Se svar från vår tropikskogsexpert Olle nedan:

  "Utvecklingen i Amazonas och övriga skogsområden i Brasilien
  är verkligen något som även oroar oss. WWF globalt är en av flera
  naturvårdsorganisationer som fortfarande är verksamma i Brasilien så vi
  försöker verkligen att uppmärksamma och påverka det hela. Vi har ju sedan lång tid tillbaka samarbetat med olika intressenter bland annat brasilianska staten om ökat skydd av regnskog i Amazonas. Vi upplever dock nu ett hårdare tryck på vår verksamhet och vår personal känner också av det alltmer tuffa klimatet med bland annat ökande hotbilder och våld, vilket gör arbetet svårare – en mycket tragisk utveckling. Men vi kämpar på och försöker i dagsläget att hitta nya vägar och sätt för att på det effektivaste sättet hjälpa till att bevara regnskogen i detta nya politiska klimat.

  Uppmärksamheten globalt runt detta är dock nu ganska omfattande tycker jag. I stort sett alla medier belyser utvecklingen och är oroade. Många organisationer är också oroade och följer händelserna. Världsnaturfonden WWF (dvs det svenska kontoret) har inte stöttat någon verksamhet i Brasilien på många år. För ca tio år sedan gjordes en prioritering att vi skulle koncentrera vår utländska verksamhet till Asien och Afrika, medans andra kontor koncentrerade sin verksamhet till Sydamerika. Men vi följer dagens utveckling i Brasilien noga och vi får se hur vi agerar med tiden.

  Tack för att du uppmärksammar Amazonas och regnskogarnas situation!

  Olle Forshed"

  Med vänlig hälsning Therese


  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.