Sumatra-tigrar

Ska till Sumatra i december för att titta på orangutanger, och hoppas att det kanske finns någon chans att även se tiger eftersom jag är fadder till bl.a. dessa två underbara djur.
Tips???

Kicki Hild Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Kicki

  Det låter som en härlig resa. Jag ska se om vår expert i fält har några specifika tips.

  Läs gärna om vårt arbete med tigrarna här

  Tack för stödet.

  Therese Givarservice
 • Hej igen Kicki, vi har nu fått svar från Olle Forshed, en av våra experter i fält.

  "Det finns inget enkelt sätt att få se vilda tigrar på Sumatra, som det tex går att göra i Indien. Helt enkelt pg a att de är extremt skygga, skogslevande och dessutom finns i ett mycket begränsat antal nuförtiden. Om man verkligen vill se en vild tiger på Sumatra får man vara beredd på att tillbringa långa tider av spaning inne djungeln för att lyckas se någon gå förbi, här kan det säkert handla om månader eller kanske år ute på ett pass i skogen. Och säker kan man inte vara för det heller. Många av våra tigerinventerare har aldrig sett en vild tiger livs levande, trots att man kanske har jobbat som inventerare i flera år.

  Ett väl så gott alternativ dock är att besöka någon av de få skogar som det fortfarande finns tigrar kvar i, tex Bukit tigapuluh eller uppe i Ache-provinsen . Det är en härligt kuslig känsla att få ta sig fram i en skog där man vet att det faktiskt finns tigrar kvar, du ser ingen men kanske ligger det någon tiger och spanar på dig och ditt sällskap!? Bara den naturupplevelsen är fantastisk i sig!

  Lycka till!"

  Hoppas du är nöjd med svaret. Vi önskar dig en härlig upplevelse i fält.

  Vänligen Therese

  Therese Givarservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.