Till senaste kommentaren

Vilken utbildning behöver jag för att jobba på WWF?

Vilken utbildning behöver man för att få arbeta hos er och ute på fältet?

Kommentarer

 • Hej, och tack för din fråga! Vad roligt att du är intresserad av att arbeta med våra ämnen!

  Hos oss på WWF arbetar personal med olika bakgrund och yrkesinriktningar. Vilken utbildning som krävs, beror så klart på yrket.

  Många i våra naturvårdsprojekt, är biologer, eller har någon annan naturvetenskaplig utbildning. Det är ofta värdefullt att kunna projektledning, och att veta hur organisationer som WWF arbetar.

  Man kan jobba med mycket annat hos oss, till exempel
  • kommunikation och medier
  • utbildningar
  • ekonomi och planering
  • IT, administration och löner.

  Du kan läsa på vår webb om vi just nu har några lediga jobb, och vad vi då önskar för kompetenser och utbildningar.

  Prata gärna med en studievägledare om hur du kan utbilda dig inför att arbeta i fält. Du kan ju också läsa om naturvetenskapliga utbildningar på webben hos universiteten i Lund, Göteborg, Uppsala och Stockholm.


  Stort lycka till!
  Hälsningar
  Therese Givarservice
 • när man arbetar för WWF vad gör man då?

 • Hej Sofie, man kan jobba med väldigt olika saker hos oss. Många är naturvårdare och arbetar med olika naturvårdsprojekt medan andra arbetar med ekonomi, löner, att informera om vad vi gör eller med företagssamarbeten, till exempel. Läs mer på www.wwf.se/om.

  MVH WWF

  WWF
 • Hej där ! Cristopher heter jag och jag vill göra skillnad . Jag är flugfiskare och vill hjälpa till att restaurera dammar och vattendrag samt göra lekplatser till öring m.m där det behövs.
  Mina frågor är då : om jag får hjälpa till helt gratis med dessa jobb när jag kan? , då jag redan har ett jobb .
  Vill bara hjälpa till och göra skillnad och inte för min egen ekonomiska vinning.

 • Hej Cristopher,

  Tack för din vilja att engagera dig.
  Vi har inget volontär arbete att erbjuda dig hos oss på Världsnaturfonden men jag rekommenderar dig att kontakta naturskyddsföreningen, samt fältbiologerna.

  Lycka till
  Med vänlig hälsning
  Ulrika, Medlemsservice

 • Hej jag är väldigt insatt i djurens mående och rättigheter, och det är det jag vill arbeta inom. Jag vill vara ute plats där orättvisan sker och ge en trygghet och hjälp till de djur som behöver det.
  Har du några tips och råd om hur jag ska nå min dröm och mitt mål?
  MVH: Natalie Sellin 19 år
 • Hej Natalie,

  Tack för din fråga, vi ber om ursäkt för dröjsmålet av svar.
  Vad roligt att höra om ditt engagemang för djur och deras rättigheter.

  Du kan ju söka om det finns några utbildningar man kan gå för att lära sig mer, som också kanske erbjuder praktik.

  Du kan också söka runt på nätet lite efter volontär arbete, var dock noga med att de har goda rekommendationer. Se nedan för lite tips.

  Man kan för att stödja WWF starta en egen insamling till ett valt projekt, läs mer här . Många startar upp ett eget projekt och lägger upp det på den egna insamlingssidan man skapar .

  Vi har inget för tillfället ute men håll gärna utkik efter lediga tjänster och/eller volontärprojekt på vår hemsida för WWF i Sverige här Du kan även gå in på vår internationella WWF hemsida , där kan du även se lediga tjänster och få vägledning om olika volontärprojekt i världen läs mer här


  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Ulrika
 • Hej jag är en femtonårig tjeje som är jätte intresserad av djur och vill verkligen göra någon skillnad för djuren i mitt framtida jobb. Om ett år ska jag söka till gymnasie och då är min fråga om någon speciell linje är bättre än andra om man vill jobba för WWF. Är t.e.x samhäll sämre att gå än natur och är olika inriktningar bättre än andra?

  Sedan undrar jag även hur jag bär mig åt när jag är klar med skolan? Hör jag av mig till någon här och kollar efter lediga tjänster eller hur gör jag? 
 • Hej Ella,

  Vad kul att höra att du vill jobba på WWF. De som arbetar på WWF har olika bakgrund. Vissa är biologer och experter inom ett visst område, t ex tiger eller regnskog. Det är även många som arbetar med ekonomi, administration, kommunikation med mera.
  Vad du ska välja att studera beror på vilken yrkesroll du är intresserad av. Många som arbetar här är utbildade inom natur/biologi/miljö på universitetet, så det är bra att välja ett gymnasieprogram som ger högskolebehörighet.

  Du kan se alla våra lediga tjänster på vår hemsida, ett tips är att kika där redan nu så kan du skapa dig en uppfattning om vad det finns för tjänster inom WWF.

  http://www.wwf.se/wwfs-arbete/om-wwf/lediga-jobb/1123154-lediga-jobb

  Lycka till!

  Vänliga hälsningar,
  Tove
 • Hej! Jag är 12år och ÄLSKAR djur och natur. Jag är tigerfadder hos er eftersom att jag tycker att ni är bra på ert arbete och gör skillnad! Jag hade tänkt att bli veterinär och undrar om ni har veterinärer som jobbar hos er?
 • Hej Alexander,

  Vad roligt att du brinner för djuren! Vi har tyvärr inga veterinärer som arbetar hos oss på WWF i Sverige. Men du får gärna kika vilka lediga jobb som finns här när du blir äldre.

  Lycka till 😀

  Vänliga hälsningar,
  Tove
 • Hej!
  Jag är intresserad av att läsa civilingenjör inom ekosystemteknik (miljö) och spånar lite på vad det ger för jobb i framtiden, så ja undrar om ni har några civilingenjörer/ingenjörer som jobbar hos er?
 • Hej Elif,

  Tack för ditt inlägg. Det bästa är om du kontaktar vår personalavdelning som kan svara på din fråga. Telefon till vår växel: 08 624 74 00 eller mejl info@wwf.se

  Vänliga hälsningar,
  Tove
 • Hej! Vad ska man gå för slags linje om man ska kina tänka sig jobba där, jag vill helst jonba med djur men vilken linje skulle man kunna gå på då tillexempel natur eller samhälle?
 • Hej Ebba

  Har du läst våra svar här? https://kontakt.wwf.se/org/wwf/d/utbildning-och-jobb/

  Tack för ditt engagemang.

  Vänligen Therese
  Therese Givarservice
 • Hej jag är 12 år och vill hjälpa till men hur kan jag hjälpa, jag har nästan inga pengar men jag vill hjälpa till att skydda utrotningshotade djur m.m. Tack
 • Hej
   
  Vad roligt att höra om ditt engagemang och att du önskar hjälpa.

  Man  kan alltid starta sin egna insamling till ett valt projekt
  läs mer här www.egeninsamling.wwf.se 
  Läs gärna mer på vår hemsida hur alla kan hjälpa bara genom att se över sin vardag.
  https://www.wwf.se/wwfs-arbete/ekologiska-fotavtryck/1127697-ekologiska-fotavtryck  och här
  https://www.wwf.se/wwfs-arbete/mat-och-jordbruk/1728767-mat-och-jordbruk-start

  Tack för ditt stöd och lycka till

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.