Till senaste kommentaren

Vad är problemet med de nya ostar som lyfts i Köttguiden?

Vad är problemet med de nya ostar som lyfts i Köttguiden som alla får rött ljus om de inte är ekologiska eller svenska? (Halloumi, fetaost, mozzarella, salladsost och chèvre)

Kommentarer

  • Ostproduktionen dras med många problem som liknar köttproduktionen. Ost ger relativt höga klimatgasutsläpp om man äter stora portioner, fodret som djuren äter odlas med bekämpningsmedel och sojan är ofta inte certifierad utan kan komma från känsliga områden i Sydamerika. Dessutom finns det ofta brister med djurvälfärden i länderna som dessa ostar kommer ifrån.

    Läs gärna om planetsmarta måltider och tips HÄR 🌍🍴
    Jag vill även tipsa om vår receptbank HÄR 🌎
    Elin Givarservice
    (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.