Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilket fadderskap behöver mest stöd?

Vilka olika fadderskap finns det och hur ska jag välja fadderskap?

Kommentarer

 • Du kan stödja oss som Tigerfadder, WWF-fadder, Pandafadder, Orangutangfadder, Djungelfadder, Östersjöfadder, Naturfadder, Marinfadder och Isbjörnsfadder.

  Se www.wwf.se/fadder

  Det kan vara svårt att välja fadderskap och vi kan inte säga att något är viktigare än det andra eftersom alla områden och arter som vi arbetar med är i behov av stöd.

  Välj därför det som ligger dig varmt om hjärtat!

  Therese Medlemsservice
 • Kan jag vara fadder till två olika saker samtidigt?

  Nina
 • Hej Nina

  Det är vanligt att man vill ha flera av våra fadderskap. Du kan skriva till oss på medlemsservice@wwf.se så hjälper vi dig att komplettera med det fadderskap du önskar.

  Tack för stödet.

  Vänligen Therese

  Therese Medlemsservice
 • Kan man byta från ett faderskap till ett annat, exempelvis från tiger till marin?

  Maria
 • Hej Maria!

  Javisst kan man göra det. Skicka ett mejl till medlemsservice@wwf.se så hjälper vi dig.

  Tack för ditt stöd som fadder!

  Therese Medlemsservice
 • Hej. Skulle vilja veta om bidraget är öronmärkt. Läste just meningen " samtidigt bidrar du till WWFs arbete för en levande planet och för ett ansvarsfullt nyttjande av våra resurser även på andra håll." Vad menar ni med det? Och menas det då att dom inte är öronmärkta?

  MP
 • Hej MP,

  Tack för din fråga.

  Ja, månadsgåvan är öronmärkt när man stödjer oss som fadder. Det finns nio olika fadderskap att välja på där man stödjer olika ändamål och arter. Om man är Tigerfadder öronmärks gåvan till de projekt där vi arbetar för tigern. En mindre del av månadsgåvan är också obunden, vilket betyder att den fördelas till de områden där det finns störst behov för tillfället.

  Tack för ditt stöd!

  Vänliga hälsningar, Tove

  Tove Medlemsservice
 • Hur mycket är "en mindre del" av t ex 100 kronor som är "obunden"?
  Henrik Matern-Lindewald
 • Hej Henrik,

  Den största delen av månadsgåvan går till ett specifikt ändamål, till exempel Arktis/isbjörn och en tredjedel är obunden, vilket innebär att den delen av gåvan fördelas över WWFs projekt där det behövs bäst för tillfället.

  Med vänliga hälsningar,
  Tove
  Tove Medlemsservice
 • men om man blir isbjörnsfadder, vad gör ni då konkret för att hjälpa de svältande djuren? Att bara åka runt och prata om problemen hjälper väl inte, det skulle gjorts för 20 år sen. https://www.facebook.com/natgeo/videos/10155218815303951/?hc_ref=ARQ0xubyUKbst7u2NMO2jrlC7H0UFdF2aGHw8MGeXbpiiq-fU5rHeUw-cZ4Md2o1CYM


  Det är så hemskt att man börjar gråta. Om jag blir fadder hade jag viljat se att ni åkte ut med mat till dem.

  Jessica Truedsson
 • Hej Jessica,

  Ja visst är situationen för Isbjörnarna mycket svår
  och man blir väldigt berörd. Läs gärna mer här om vårat arbete med Isbjörnarna och Arktis. 

   http://wwf.panda.org/what_we_do/where_we_work/arctic/ 

  http://www.wwf.se/wwfs-arbete/wwfs-arbete/arktis/1565900-expedition-isbjorn

  och här kan man också läsa mer om Isbjörnsfadderskapet och  även anmäla sig som fadder.   www.wwf.se/isbjornsfadder

  Se nedan ett svar på att mata isbjörnar från vår Arktisexpert Tom Arnbom.

  Tyvärr är det inte en lösning att mata isbjörnarna på grund av flera orsaker. De blir vana med att människor ger dem mat och då lär sig isbjörnarna att närma sig människor. Det går nog att lokalt mata dem utan lukt från människor, men det får inte bli fel. För när isbjörnar kommer för nära människor är det farligt för båda, ofta slutar det med att isbjörnen skjuts. WWF stödjer därför projekt som minskar konflikten mellan människa och isbjörn, delvis genom isbjörnspatrullen som motar bort isbjörnar som är på väg in i samhällen och samtidigt varnar invånare att undvika vissa områden när isbjörnarna är nära. I Kanada har WWF finansierat elstängsel runt slädhundar och stål kontainrar så att inuiter kan förvara sin mat där på säkert ställe utom räckhåll för isbjörn.

  Tillfälligt kanske man kan mata isbjörn, men det är inte säkert att det är den bästa lösningen. År 2007 flyttades många självdöda valrossar av WWF och lades på hög utanför ryska samhällen för att hålla isbjörnarna borta från människorna. Varje natt var 30-40 isbjörnar inne i det lilla samhället Vankarem (150 invånare).

  Långsiktigt måste vi satsa på att havsisarna i Arktis inte minskar längre och det innebär att vi drastiskt måste minska utsläppen av växthusgaser.
  Vänligen,
  Tom Arnbom
  Arktisexpert WWF


  Ulrika Medlemsservice
 • Men kan ni inte lägga maten på ett ställe där det inte bor människor? Kan ni inte ordna nån typ av isbjkörns reservat och där mata dem, jag vet att den långsiktiga lösningen är att minska utsläpp, men hinner vi deå rädda isbjörnen och vi bara fokuserar på det? Jag vill bli isbjörnsfadder, men jag vill att pengarna går mer direkt till isbjörnen. Det måste finnas något man kan göra.
  Jessica Truedsson
 • Hej Jessica,

  Isbjörnen vandrar över stora områden under sin livstid så de skulle troligtvis inte trivas med att bo i ett reservat tyvärr. WWF arbetar för en långsiktig lösning för isbjörnen som art, och då krävs det att vi fokuserar på att minska klimatförändringarna för att rädda isbjörnens livsmiljö.

  Vänliga hälsningar,
  Tove
  Tove Medlemsservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.