Vandra med lejon

Hej,
En del resebyråer marknadsför vandringar med lejon. Man hävdar att det är ett led i att finansiera "conservation" och att lejon senare placeras ut i det vilda. Allt jag har läst hittills säger dock det motsatta. Att man inte kan se att lejonen verkligen placerats ut i det vilda. Man hävdar också att man är säker på att de inte blir "canned meet" - vilket de många gånger blir i något led längre bort i alla fall. Jag ställer mig mycket tveksam till dessa aktiviteter och undrar hur ni ställer er i denna fråga.
Med vänliga hälsning
Margareta

Margareta Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Margareta,

  Tack för din viktiga fråga. Den här typen av turism är en industri som har vuxit på senare år och det arrangeras även volontärresor där man tar hand om lejon. Men tyvärr har granskningar visat att lejonen ofta far illa och att arrangörerna inte bidrar till naturvård på det sätt som man påstår sig göra i sin marknadsföring. Lejonungarna tas ofta från sin mamma i tidig ålder för att turister ska kela och fotograferas med dem. Att vandra i koppel är inte naturligt för lejonen. Granskningar har visat att de vuxna lejonen ofta inte blir utsläppta i det fria utan säljs och hamnar i ett jakthägn där de blir skjutna av turister, så kallad "canned hunting".

  Vi avråder från att delta i sådana aktiviteter med vilda djur. Ett bättre alternativ är att åka på safari och fotografera vilda djur i sin naturliga livsmiljö. Vi rekommenderar att man kollar upp researrangörerna innan och väljer en som tar hänsyn till djur och natur.

  Om du vill läsa mer om lejonturism så har P1 gjort en granskning som vi kan tipsa om här

  World Animal Protection har också en bra lista med tips för en djurvänlig semester som du hittar här

  Tack för ditt engagemang!

  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.