Till senaste kommentaren

Varför är protein från växtriket, ost och ägg med i Köttguiden?

Varför är protein från växtriket, ost och ägg med i Köttguiden?
WWF

Kommentarer

  • När man minskar mängden kött i kosten behöver man hitta andra sätt att få i sig protein. Köttguiden visar även hur det ser ut med miljöpåverkan för andra proteinkällor än kött, till exempel baljväxter, Quorn, ägg och ost. Produkterna är valda utefter hur de fungerar som alternativ till kött på tallriken, vilket förklarar varför till exempel inte andra mejeriprodukter än ost är med. Miljöpåverkan minskar när man ersätter kött med baljväxter.

    Men när det gäller ost är det även viktigt att titta på var mjölkråvaran till osten kommer ifrån och för äggen är det viktigt hur hönan haft det och vilket foder hon har ätit. När man minskar köttintaget så bör baljväxter vara första valet, och proteinet kan också komma från flera olika källor, till exempel ost eller ägg om man äter sådant.🍴🌎

    Jag vill tipsa om vår receptbank HÄR 🌎
    Elin Givarservice
    (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.