Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför får jag stort avtryck på Bilen när jag inte har någon bil?

Jag har ingen bil, men får ändå stort avtryck i testet?

Kommentarer

 • Bilen är symbolen för transporter och där redovisas alla utsläpp kopplade till transporter. Här räknas förutom bilresor även flygresor och resor med kollektivtrafik. Cykelresor är inte inkluderade eftersom de inte drivs av bränsle.

  Har du bil, men använder den sällan? I Klimatkalkylatorn ingår även utsläppen från tillverkningen av din bil. Så även om din bil mest står, kommer du att få utsläpp från den i vår kalkylator. Ett bra tips är därför att dela bil med andra, till exempel genom att vara med i en bilpool.

  Tove
 • Undrar samma sak och inget svar ges här. Frågeställaren säger tydligt att hen ej äger bil ändå förutsätter svararen att hen äger en. WWF verkar vara oerhört oseriösa med detta test
  Holger
 • Hej Holger,

  I kategorin som kallas "Bilen" har vi samlat alla utsläpp från olika transportmedel, t ex bil, buss och flyg. Även om du inte har någon bil så kommer du att få ett avtryck i testet.

  Vänliga hälsningar,
  Tove
  Tove
 • Hej! Ideen med testet är lysande. Dock faller trovärdigheten när transpprter som jag inte fått fråga om räknas in i tex bilfaktorn. Transporter för inköp dess borde ju ligga på denna faktor. Om jag för tetsets trovärdighetes skull är självförsörjande ingen bil inga flygresor köper bara seconhand. Kommer jag endå upp i 2.3 jordklot hur hänger det ihop? Utgår beräkningarna från ett fiktivt minvärde?
  Nemo Bergnehr
 • Hej Nemo

  En del av svaret finns här: https://kontakt.wwf.se/org/wwf/d/gar-det-att-komma-ner-i-1-jordklot-som-resultat/

  Vissa ytterligare schablonutsläpp läggs på resultatet för att vi vill ha ett test som går snabbt och enkelt och svara på för den breda allmänheten. Om det är för många frågor så är det väldigt få som skulle göra svara. Vi har inte velat skapa ett test för en ytterst liten grupp som är självförsörjande och har minimalt avtryck.

  Hoppas du förstår tanken med testet.

  Tack för ditt engagemang i våra frågor.

  Vänligen Therese

  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.