Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför har ni just en panda som symbol?

Jag undrar om det finns någon ytterligare anledning till att ni marknadsför er med en panda som symbol mer än "panda planet" projektet och då att pandan är en av de mest utsatta djuren?

Kommentarer

 • Hej Tova,

  Tack för din fråga. Redan från början var det en självklarhet att just pandan skulle bli en symbol för Världsnaturfonden. Med sina vädjande ögon och sin gosiga attityd blev den det självklara valet som ikon för att fånga uppmärksamhet runt viktiga naturvårdsfrågor. Då den även är en av världens mest utrotningshotade arter är den en bra representant för hela den hotade biologiska mångfalden.

  Att pandan är svartvit är också en anledning till att den valdes. Det sparar in stora kostnader varje gång symbolen trycks och skrivs ut.

  Pandan som art finns beskriven i vetenskapen först år 1869 och när WWF grundades 1961 ansågs den fortfarande vara ett mycket gåtfullt djur. Den första pandan hade då precis anlänt till London Zoo. Det var då en av WWFs grundare, Peter Scott, gjorde sin berömda skiss av en panda som blev organisationens symbol. Logotypen med pandan är idag en av världens mest välkända symboler.  

  Foto: © WWF  Vänliga hälsningar,
  Tove
  Tove
 • Vad heter ert största projekt?
  Haris
 • Hej,

  Tack för din fråga, vi ber om ursäkt för dröjsmålet av svar.
  Vi har flera stora projekt som vi arbetar med. här följer ett utdrag från vår hemsida som visar våra mål och därav projekt.

  WWF-nätverkets övergripande mål:
  Biodiversitetsmålen
  • De mest unika naturmiljöerna är bevarade och erbjuder en hållbar framtid för alla år 2050.
  • Biologisk mångfald är bevarad och väl förvaltad i världens mest värdefulla naturmiljöer. Populationer av de ekologiskt, ekonomiskt och kulturellt mest betydelsefulla arterna är livskraftiga till år 2020.
   Fotavtrycksmålen
  • Mänsklighetens globala fotavtryck ryms inom jordens kapacitet att underhålla liv och jordens naturliga resurser är rättvist fördelade år 2050
  • Det globala fotavtrycket är mindre än det var år 2000 och visar en nedåtgående trend, speciellt när det gäller produktion av energi, grödor och vattenanvändning år 2020.
     
  Läs mer om WWF´s projekt här:
  https://www.wwf.se/wwfs-arbete/om-wwf/1122807-om-wwf

   
  Lycka till.
  Med vänlig hälsning
  Ulrika, Givarservice

  Ulrika Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.