Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför har ni just en panda som symbol?

Jag undrar om det finns någon ytterligare anledning till att ni marknadsför er med en panda som symbol mer än "panda planet" projektet och då att pandan är en av de mest utsatta djuren?

Kommentarer

 • Hej Tova,

  Tack för din fråga. Redan från början var det en självklarhet att just pandan skulle bli en symbol för Världsnaturfonden. Med sina vädjande ögon och sin gosiga attityd blev den det självklara valet som ikon för att fånga uppmärksamhet runt viktiga naturvårdsfrågor. Då den även är en av världens mest utrotningshotade arter är den en bra representant för hela den hotade biologiska mångfalden.

  Att pandan är svartvit är också en anledning till att den valdes. Det sparar in stora kostnader varje gång symbolen trycks och skrivs ut.

  Pandan som art finns beskriven i vetenskapen först år 1869 och när WWF grundades 1961 ansågs den fortfarande vara ett mycket gåtfullt djur. Den första pandan hade då precis anlänt till London Zoo. Det var då en av WWFs grundare, Peter Scott, gjorde sin berömda skiss av en panda som blev organisationens symbol. Logotypen med pandan är idag en av världens mest välkända symboler.  

  Foto: © WWF  Vänliga hälsningar,
  Tove
  Tove

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.