Vad gör WWF för vargen?

Vad gör WWF för att hjälpa den skandinaviska vargstammen?

Kommentarer

 • Hej Anna-Karin

  WWF arbetar mot illegal jakt på varg. Ofta i samarbete med andra organisationer som Naturskyddsföreningen och Svenska Rovdjursföreningen. WWF arbetar även aktivt för att främja samarbetet mellan tull, polis och naturbevakare i kampen mot den illegala jakten på vargar och andra djur.

  För att få till en förvaltning av vargstammen som bygger på biologiska fakta så stöder WWF det Skandinaviska Varg projektet, ett svenskt/norskt vargforskningsprojekt. Inom ramen för projektet studeras vargarnas levnadssätt, genetik, antal och utbredning.
  Läs gärna mer om vårt arbete med varg och svenska rovdjur här .

  Med vänlig hälsning
  Ulrika, Medlemsservice
 • Hej!
  Jag hade förväntat att ni agerat utifrån den jakt som nu pågår på genetiskt viktiga djur och med total tömning av vissa vargrevir. Varför agerar ni inte??
  Hälsningar medlem Pia Sandström
 • Hej Pia

  WWF arbetar för att våra politiker ska byta ut den föråldrade rovdjursförvaltningen.

  Denna debattartikel förtydligar våra krav som vi ställt till regeringen. https://www.wwf.se/debattartikel/lat-den-81-ariga-rovdjursforvaltningen-ga-i-pension/

  Det krävs politiska beslut över partigränser och att många berörda människor och organisationer ställer sig bakom initiativet. WWF arbetar brett och med många berörda i denna viktiga fråga som tyvärr inte har en ”quick fix”.

  Tack för att du stödjer vårt arbete.

  Mvh Therese
  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.