Vargjakt igen!

Hej!

Om några få månader är det dags för jakt på varg igen! I Norge så kämpar tydligen WWF med allt de har för att stoppa jakten, så också i Tyskland.  WWF i Sverige har uppenbarligen lagt ner frågan? Haven och andra frågor är viktiga men har rovdjuren hamnat i skymundan? Varför överklagar vi inte inte jakten? Tycker WWF att vi har en vargstam som tål jakt och har uppnådd kraven för GYBSt? Alla rön säger att stammen är hotad men ni syns inte?!  Vad gör ni för vargen och andra rovdjur? Hälsningar en besviken bidragsgivare.
Gunnar Dalström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gunnar,

  Vi har skickat vidare din fråga till en av våra naturvårdsexperter på varg och återkommer till dig inom kort.

  Med vänlig hälsning
  Ulrika, Medlemsservice
  Ulrika
 • Hej Gunnar

  WWF arbetar för fullt med hela varg och rovdjursfrågan. Problemet är en undermålig svensk lagstiftning. Den nuvarande är föråldrad och det krävs politiska beslut för att få förvaltningen långsiktig, förutsägbar och tydlig. Dessa politiska beslut har vi eftersträvat sedan 2009 och fortsätter envetet arbetet med detta. Att överklaga besluten leder inte till någon långsiktig lösning oavsett vad besluten blir. Sverige måste få en förvaltande lagstiftning med stor respekt för både djur och människor! Det har vi inte idag men vi kämpar vidare.

  Tack för ditt engagemang i vargfrågan

  Vänligen Therese
  Therese Givarservice
 • Hej igen!

  Tack för svar! Hur menar ni att en sådan lagstiftning ska se ut och på vilket sätt kommer denna att ge bättre skydd åt vargen?

  Gunnar
  Gunnar Dalström
 • Hej  Gunnar,

  Vi återkommer till dig inom kort för ett svar på din fråga.
  Mvh Ulrika, MS

  Ulrika
 • Hej Gunnar, vi har nu fått svar:

  "Då blir det en långsiktig plan för de vargar som finns här och som då ser till att den framöver får en gynnsam bevarandestatus. Med dagens lagstiftning finns inte någon långsiktighet och förvaltningen kan spreta och ändras år från år. Det skapar osäkerhet och det gynnar inte vargen".

  Hoppas du är nöjd med svaret. Tack för ditt engagemang.

  Vänligen Therese

   

  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.