Växthusgaser

Hej,
Jag är intresserad av miljöförstöringen framförallt olika miljögifter, men dennuvarande debatten handlar mest om CO2 utsläppen och jag har inte lyckatsförstå denna fråga om jag skall vara ärlig. Alla talar om den stora mänskligapåverkan av klimatet men ingen berättar om vad som är jordens normala klimat förändring,dvs solens olika cykler som påverkar molnbildningen på jorden (vilket jag har förstått är en viktig faktor för jordens temperatur)  att denna vattenånga är den dominerande "växthusgasen" med ca 90-95% och att CO2 står för c:a 1,5% av växthus effekten. Om jag har förstått det riktigt så består jordensatmosfär av ca 30 000 ppm vattenånga och ca 400 ppm CO2. Det som vi människorårligen tillför atmosfären i form av CO2 motsvarar ca 4% av vad jordens egetskapande av CO2.
Växthuseffekten av CO2 i atmosfären har även en avtagande växthus effekt, dvs att låga CO2 halter som 300ppm ger en åter reflektion av ca 257 watt/m2 medan en koncentration av 500 ppm CO2 skulle ge en åter reflektion av ca 260w/m2 .
Ovan siffror har jag hittat på internet och jag vet ej om dom stämmer men mottager gärna kommentarer var man kan hitta korrekta siffror. Det är för mig frustrerande när jag inte förstår något som alla pratar om dagligen och det känns som om jag är den enda som inte förstår trots att jag har försökt.


Min fråga är vilken påverkan som den mänskliga fossilförbränningen har på jordens temperaturhöjning i % av en temperaturhöjning på tex 1 grad Celsius.Detta måste ju då även rensas från jordens normala temperaturvariationer som även den påverkar CO2 halten i atmosfären. Samt hur denna beräkning är gjord.
Mvh Mikael

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.