Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Äta mer viltkött?

Jag har en fundering. Läste senast idag att vi måste halvera vår konsumtion av kött. Men vad händer om vi övergår att äta mer viltkött, viltköttet finns ju naturligt inget vi föder fram. Då bör ju utsläppen minska om produktionen av uppfödning av tamboskap minskar och viltstammen hålls på en bra nivå

Kommentarer

 • Hej Christer!

  Tack för ditt inlägg. Ja, viltkött är ett bra alternativ till annat kött. I Köttguiden som WWF har tagit fram hamnar viltkött på grönt ljus (ät måttligt). Viltkött är att föredra på flera sätt, bland annat med tanke på klimatet och djurens välfärd, jämfört med mycket annan köttproduktion.

  Läs gärna mer här i Köttguiden: www.wwf.se/kottguiden

  Tack för ditt engagemang!

  Vänliga hälsningar,
  Tove

  Tove
 • Viltkött är väl, om ni ska vara ärliga, att föredra före väldigt många vegetariska alternativ också?
  Patrick
 • Hej Patrick

  Se svar från vår matexpert Anna Richert:

  Ett av de viktigaste råden för en hållbar kost är variation. När du som ställer frågan vill sätta vilt före en hel del vegetariska alternativ så kanske det innebär att det läses som att det är ok att äta vilt ofta och mycket. Det är inte så vi vill se det. Viltkött (rådjur, hjort från Sverige, älg och vildsvin) får grönt ljus i Köttguiden men det är fortfarande så att kosten behöver innehålla vegetariska alternativ i större utsträckning. De vegetariska alternativen har sina egna hållbarhetsutmaningar (vattenåtgång, kemikalier t ex), det kommer vi undersöka i en kommande vegoguide. Vad gäller viltköttet så ska man också vara uppmärksam på t ex importerat hjortkött som riskerar att växa om vi får en växande efterfrågan på vilt.

  Vänligen Therese
  Therese Givarservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.