Alla inlägg
- Nötkött
- Svensk Kravmärkt kyckling
- Köttguiden och höns
- Kyckling
- Kravmärkt kött och mejeri
- Varför får de EU-ekologiska ostarna bara gult ljus?
- Hur mycket kött bör jag äta?
- Hur kan vissa köttslag i Köttguiden vara lika ”gröna” som baljväxter?
- Är alla gröna köttslag jämförbart bra?
- Men ekologisk halloumi är väl bättre?
- Vad är målet/syftet med Köttguiden?
- Vad är det ni bedömer i Köttguiden?
- Vad betyder färgerna i Köttguiden?
- Vad grundar sig Köttguiden på?
- Varför bör vi äta mindre kött?
- Jag vet ett köttföretag som säger att de ställer höga krav...
- Varför ger WWF ut Köttguiden?
- Varför ger ni grönt ljus till kött överhuvudtaget?
- Var hittar jag det bättre köttet med grönt ljus?
- Vilka står bakom Köttguiden?
- Finns det antibiotika i köttet och osten?
- Varför har ni ett kriterium för antibiotika?
- Gör ni inte köttkonsumtionen till en klassfråga när ni lyfter fram kött som är så dyrt?
- Är det inte viktigare att vi slutar flyga så mycket flygplan än att vi drar ner på köttet?
- Vad skulle det få för effekt på planeten om alla åt mindre men bättre kött?
- Sveriges köttkonsumtion – ökar eller minskar den?
- Hur kan vissa köttslag få grönt fastän de får en röd eller gula bedömningar under vissa kategorier?
- I vissa länder används det stora mängder av antibiotika men bedömningen blir ändå gul?
- Men Sverige är ju ett så litet land – spelar det någon roll vad vi äter för ost?
- Hur mycket ost och mejeriprodukter kan jag äta?
- Vad är problemet med de nya ostar som lyfts i Köttguiden?
- Varför lyfter ni nu ost i köttguiden?
- Varför är protein från växtriket, ost och ägg med i Köttguiden?
- Varför presenterar ni kriterier för antibiotika?
- Vilket är det viktigaste budskapet i Köttguiden?
- Äta mer viltkött?
- Importerad kyckling
- Klimatavtryck från naturbeteskött kontra viltkött
- Vilken sorts kött har störst klimatpåverkan?